מוטיבציה בניהול

מוטיבציה בניהול

כדי לגרום לדברים לקרות, אנחנו זקוקים למוטיבציה. לא מספיק שיהיה לנו רעיון או מוצר טוב. 

כדי להוציא דברים אל האור, כדי להפיץ את המוצר, השרות או הרעיון שאנחנו כל כך מאמינים בו, אנו צריכים להתניע את עצמנו, לגייס את מיטב היכולות והאנרגיה שלנו ולהוציא את הדברים אל הפועל. לכן מוטיבציה היא החוליה החשובה ביותר שמבדילה בין אנשים מצליחים, אשר מגשימים את החלומות והיעדים שלהם, לבין אלו שנשארים עם חלום.

לעתים קורה גם שאנחנו מתחילים עם מוטיבציה גדולה, אנחנו מאוד נלהבים ומאותגרים, אבל אז אנחנו נתקלים באיזה קושי שגורם למוטיבציה שלנו לצנוח וקשה לנו לגייס את עצמנו חזרה ולאסוף את הכוחות ולבנות את המוטיבציה מחדש.
הבשורה הטובה שלנו היא: מוטיבציה היא מיומנות שאפשר לפתח, הן אצלנו עצמנו, והן אצל הכפיפים לנו בארגון. ישנן טכניקות ועקרונות שיישומן נדרש הן כדי להתניע מוטיבציה והן כדי לשמר מוטיבציה.

יצירת מוטיבציה

כמו שחשוב ליצור מוטיבציה, חשוב גם ללמוד להימנע מפעילויות או מעשים אשר גורמים לחוסר מוטיבציה או להורדתה, גם כאן הדברים נכונים הן ביחס אל עצמנו והן ביחס אל האחרים הכפיפים לנו והסובבים אותנו. אנחנו מלמדים איך לזהות את "שודדי המוטיבציה" ואיך להכחידם.
לכן, בכל הפעילויות שלנו בין ליווי אישי או בסדנאות שלנו, אנחנו משלבים נושא חשוב זה של יצירת ושימור מוטיבציה (מוטיבציה אישית כמו גם מוטיבציה ניהולית).
כמה דוגמאות: האחד הוא לימוד שיטות להגדרת יעדים בצורה ברורה ויישום טכניקות ל"פרוק" הדרך להגיע ליעדים תוך נקיטת צעדים ראליים, כשכל אחד מצעדים אלה עומד בקריטריונים שמאפשרים הצלחה. אין כמו חוויית הצלחה כדי להתניע הצלחה נוספת ולשימור להבת המוטיבציה.
דוגמא שנייה לעבודתנו בנושא המוטיבציה הוא בשינוי גישת העבודה כאשר המוטיבציה לא מתרוממת או דועכת. תפיסתנו היא שכאשר יוצרים או משנים אווירה בה לאנשים יש אפשרות לחשוב אחרת או להתבטא אחרת, נוצרת סביבה אופטימית וחיובית שמאתגרת את המשתתפים לשחרור אנרגיות. כך עולה המוטיבציה בין חברי הצוות ומובילה ליצירת ויישום רעיונות נהדרים. מתן אמון ויצירת אוירה תומכת, כמובן מחזקים אצל העובדים את הביטחון, ההתרגשות, הסיפוק אשר מעלים את המוטיבציה ומאפשרים פריחה ויצירתיות.

בנוסף אנחנו מבנים מתן משובים (פידבקים) כחלק מתהליך העבודה בצורה שוטפת. דבר זה מאפשר התמקדות במטרות ומראה על שיתוף ואכפתיות מצד הממונים ומעלה את המוטיבציה של כל המעורבים. בוודאי שפידבק חיובי מעלה מוטיבציה, אבל אפילו משוב שלילי, הניתן באופן אפקטיבי, מייצר מוטיבציה. מכוון שכך אנו נותנים דגש לנושא עבודה בצוות.
עבודת צוות תוך סינרגיה, שיתוף, האצלת סמכויות ועוד, כאשר כל אחד יודע את תפקידו, יש לו את המרחב לתמרן וליצור מתוך האמונה של המערכת בו, אבל גם תוך ידיעה שכל המערכת / צוות תתמוך ותעמוד לצדו בכל מה שדרוש. ללא ספק אווירה זו יוצרת מוטיבציה מאוד גבוהה שבהכרח מביאה לתוצאות.

רכישת ספר

חדש!

הספר "התעמרות בעבודה"
לדעת - להכיר - להתמודד

This will close in 0 seconds